PRZYSTAWKI:
- Oscypek z pieca z dodatkiem chrzanu i żurawiny – 24 zł
- Fuczki – placki z kiszonej kapusty z sosem śmietanowo – czosnkowym – 24 zł
- Tatar z polędwicy wołowej z piklami, żółtkiem i pieczywem – 45 zł
ZUPY:
- Rosół z makaronem – 18 zł
- Barszcz czerwony – 10 zł
- Barszcz czerwony z uszkami – 21 zł
- Barszcz czerwony z krokietem – 21 zł
- Staropolski żur na wędzonce z kiełbasą, ziemniakami i jajkiem – 23 zł
- Staropolski żur na wędzonce z kiełbasą, ziemniakami i jajkiem w chlebie – 32 zł
- Krem borowikowy w czarce chlebowej – 28 zł
DANIA Z DROBIU:
- Filet z grilla z sosem czosnkowym, frytkami i zestawem surówek – 45 zł
- Roladka drobiowa nadziewane serkiem, owijana plastrami boczku na sosie pieczarkowym z ziemniakami i zestawem surówek- 54 zł
- Filet panierowany z ziemniakami i brokułem z masłem i czarnuszką – 47 zł
- Pierś z kaczki z sosem porzeczkowym z kluseczkami i konfiturą z czerwonej cebuli – 64 zł
DANIA Z WIEPRZOWINY:
- Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną – 49 zł
- Peklowana golonka wieprzowa z musztardą i chrzanem – 14zł / 100g.
- Szlacheckie placki ziemniaczane przekładane soczystą polędwiczką polane sosem z grzybów leśnych – 62 zł
- Żeberka z pieca z pieczonym ziemniakiem i sałatką z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli – 64 zł
- Polędwiczka nadziewana oscypkiem z sosem żurawinowym podana z zapiekanką a’la gratin i sałatką – 60 zł
DANIA Z WOŁOWINY:
- Gulasz wołowy z plackami ziemniaczanymi – 54 zł
- Stek z polędwicy w sosie pieprzowym z frytkami i sałatką – 92 zł
- Zraz wołowy w sosie staropolskim z kluskami i surówką z czerwonej kapusty – 64 zł
- Brizol – polędwica wołowa podawana z pieczonym ziemniakiem i grzybami z chrupiącą cebulką – 92 zł
- Stek po Chłopsku – stek z polędwicy wołowej z plackami ziemniaczanymi, bryndzą, kapustą smażoną z miodem, borowikami i sosem jogurtowo – czosnkowym – 94 zł
DANIA Z RYB:
- Pstrąg z grilla z ziarnami słonecznika – 14 zł/100g zł
- Łosoś marynowany w jogurcie z pesto z suszonych pomidorów z zapiekanką a’la gratin i duszonym szpinakiem z czosnkiem i masłem – 64 zł
ROZMAITOŚCI:
- Pierogi ruskie – 34 zł
- Pierogi z mięsem – 38 zł
- Pierogi z kurkami i mozzarellą – 40 zł
- Pierogi z owocami – 34 zł
- Gołąbki w sosie pomidorowym – 39 zł
- Bigos staropolski z pajdą chleba – 46 zł
SAŁATKI:
- Sałatka z mozzarellą – 38 zł
- Sałatka z grillowanym kurczakiem – 42 zł
- Sałatka Cezar – 45 zł
DESERY:
- Szarlotka na ciepło z lodami i sosem angielskim – 28 zł
- Lody waniliowe z sosem malinowym i bezą – 24 zł
- Sernik z białą czekoladą – 24 zł
- Suflet czekoladowy z gałką lodów waniliowych – 26 zł
DODATKI:
- Ziemniaki puree – 10 zł
- Pieczony ziemniak z twarożkiem ziołowym – 14 zł
- Frytki – 12 zł
- Brokuły z czarnuszką – 14 zł
- Kapusta zasmażana – 14 zł
- Zestaw surówek – 10 zł
- Surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli – 10 zł
- Pieczywo – 5 zł
- Chrzan, musztarda, ketchup, majonez – 5 zł
- Masło – 5 zł
PIWO Z BECZKI:
- Żywiec 0,5 L. – 18 zł
- Żywiec 0,3 L. – 16 zł
- Żywiec biały 0,5 L – 20 zł
- Żywiec biały 0,3 L – 18 zł
- Piwo grzane 0,5 L – 20 zł
PIWO BUTELKOWE:
- Heineken 0,3 L. – 16 zł
- Desperados 0,4 L. – 20 zł
- Paulener Weissbier 0,5 L – 21 zł
- Żywiec 0,5 L – 18 zł
- Żywiec porter 0,5 L – 20 zł
- Żywiec bezalkoholowy 0,3 L – 15 zł
- Warka Radler 0,5 L – 18 zł
- Cydr 0,3 L – 18 zł
NAPOJE ZIMNE:
- Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic Kinley – 12 zł
- Soki Cappy: czarna porzeczka, pomarańcza, jabłko, grejpfrut, pomidor, multiwitamina – 12 zł
- Fuze Tea: brzoskwiniowa, cytrynowa – 12 zł
- Lemoniada – 19 zł
- Woda gazowana (0,33 L) – 10 zł
- Woda niegazowana (0,33 L) – 10 zł
- Burn (0,25L) – 16 zł
- Karafka wody 1L – 22 zł
NAPOJE GORĄCE:
- Herbata – 15 zł
- Cappuccino – 17 zł
- Kawa czarna – 13 zł
- Kawa z mlekiem – 15 zł
- Irish coffee – 26 zł
- Kaffe Latte – 17 zł
- Espresso – 10 zł
- Dodatkowe espresso – 7 zł