• banner

Menu

PRZYSTAWKI:

  • Oscypek z pieca z dodatkiem chrzanu i żurawiny – 22 zł
  • Tatar z polędwicy wołowej z piklami, żółtkiem i pieczywem – 36 zł

SAŁATKI:

  • Sałatka z mozzarellą – 24 zł
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem – 26 zł 
  • Sałatka Cezar – 29 zł

ZUPY:

  • Rosół z makaronem – 14 zł
  • Barszcz czerwony – 8 zł
  • Barszcz czerwony z uszkami – 15 zł
  • Barszcz czerwony z krokietem – 13 zł
  • Staropolski żur na wędzonce z kiełbasą, ziemniakami i jajkiem – 16 zł

DANIA Z DROBIU:

  • Filet z grilla z sosem czosnkowym, frytkami i surówką z cukinii – 31 zł
  • Roladka drobiowa nadziewane serkiem, owijana plastrami boczku na sosie pieczarkowym z ziemniakami- 30
  • Filet panierowany z ziemniakami i brokułem z masłem i czarnuszką – 26 zł
  • Wsiorma drobiowa – grillowane kawałki kurczaka i warzyw – 28 zł
  • Pierś z kaczki z sosem porzeczkowym z kluseczkami i konfiturą z czerwonej cebuli – 42 zł

DANIA Z WIEPRZOWINY:

  • Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną – 29 zł
  • Peklowana golonka wieprzowa z musztardą i chrzanem – 9 zł / 100g.
  • Szlacheckie placki ziemniaczane przekładane soczystą polędwiczką polane sosem z grzybów leśnych – 39 zł
  • Żeberka z pieca z pieczonym ziemniakiem i sałatką z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli – 41 zł
  • Polędwiczka nadziewana oscypkiem z sosem żurawinowym podana z zapiekanką a’la gratin i papardellą warzywną – 38 zł

DANIA Z WOŁOWINY:

  • Gulasz wołowy z plackami ziemniaczanymi – 29 zł
  • Stek z polędwicy w sosie kaparowym z frytkami z batatów, salsą mango i papardellą warzywną – 67 zł
  • Zraz wołowy w sosie staropolskim z kluskami i surówką z czerwonej kapusty – 39 zł
  • Brizol – polędwica wołowa podawana z pieczonym ziemniakiem i papardellą warzywną – 67 zł

DANIA Z RYB:

  • Pstrąg z grilla z ziarnami słonecznika – 8zł/100g zł
  • Dorsz w cieście piwnym z frytkami i duszonym groszkiem na maśle z miętą – 43 zł
  • Łosoś marynowany w jogurcie z pesto z suszonych pomidorów z zapiekanką a’la gratin i duszonym szpinakiem z czosnkiem i masłem  – 42 zł

ROZMAITOŚCI:

  • Pierogi ruskie – 24 zł
  • Pierogi z mięsem – 26 zł
  • Pierogi z borowikami i kaszą – 26 zł
  • Pierogi z owocami – 22 zł
  • Gołąbki w sosie pomidorowym – 23 zł
  • Bigos staropolski z pajdą chleba – 26 zł

DESERY:

  • Szarlotka na ciepło z lodami i sosem angielskim – 15 zł
  • Puchar lodowy z owocami – 16 zł
  • Sernik z białą czekoladą – 16 zł

DODATKI:

  • Ziemniaki puree – 6 zł
  • Pieczone ziemniaki z twarożkiem ziołowym – 7 zł
  • Ziemniaki opiekane – 7 zł
  • Frytki – 6 zł
  • Brokuły z czarnuszką – 9 zł
  • Kapusta zasmażana  – 8 zł
  • Zestaw surówek – 7 zł
  • Surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli – 7 zł
  • Pieczywo – 4 zł
  • Chrzan, musztarda, ketchup, majonez, masło – 3 zł

PIWO Z BECZKI:

  • Żywiec 0,5 L. – 11 zł
  • Żywiec 0,3 L. – 9 zł
  • Żywiec biały 0,5 L – 11 
  • Żywiec biały  0,3 L – 9 zł
  • Piwo grzane 0,5 L – 12 zł
  • Piwo grzane 0,3 L – 10 zł

PIWO BUTELKOWE:

  • Haineken 0,3 L. – 10 
  • Desperados 0,4 L. – 12 zł
  • Paulener Weissbier 0,5 L – 13 zł
  • Żywiec 0,5 L – 12 zł
  • Żywiec porter 0,5 L – 12 zł
  • Żywiec bezalkoholowy 0,3 L – 9 zł
  • Warka Radler 0,5 L – 11 zł
  • Cydr 0,3 L – 10zł

NAPOJE ZIMNE:

  • Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic Kinley – 8 zł
  • Soki Cappy: czarna porzeczka, pomarańcza, jabłko, grejpfrut, pomidor, multiwitamina – 8 zł
  • Fuze Tea: brzoskwiniowa, cytrynowa – 8 zł
  • Woda gazowana (0,33 L) – 7 zł
  • Woda niegazowana (0,33 L) – 7zł
  • Burn (0,25L)  – 12 zł
  • Karafka wody 1L – 15zł

NAPOJE GORĄCE:

  • Herbata – 8 zł
  • Dzbanek herbaty – 10 zł
  • Cappuccino – 9,5 zł
  • Kawa czarna – 7 zł
  • Kawa z mlekiem – 7,50 zł
  • Irish coffee – 18zł
  • Kaffe Latte – 9 zł
  • Espresso – 6,5 zł
  • Dodatkowe espresso – 2zł
 

 

flaga_pl
flaga_en
flaga_de