• banner

Menu

PRZYSTAWKI:

  • Oscypek z pieca z dodatkiem chrzanu i żurawiny – 24 zł
  • Fuczki – placki z kiszonej kapusty z sosem śmietanowo – czosnkowym – 24 zł
  • Tatar z polędwicy wołowej z piklami, żółtkiem i pieczywem – 45 zł

ZUPY:

  • Rosół z makaronem – 18 zł
  • Barszcz czerwony – 10 zł
  • Barszcz czerwony z uszkami – 21 zł
  • Barszcz czerwony z krokietem –  21 zł
  • Staropolski żur na wędzonce z kiełbasą, ziemniakami i jajkiem –  23 zł
  • Staropolski żur na wędzonce z kiełbasą, ziemniakami i jajkiem w chlebie – 32 zł
  • Krem borowikowy w czarce chlebowej – 28 zł 

DANIA Z DROBIU:

  • Filet z grilla z sosem czosnkowym, frytkami i zestawem surówek – 45 zł
  • Roladka drobiowa nadziewane serkiem, owijana plastrami boczku na sosie pieczarkowym z ziemniakami i zestawem surówek- 54 zł
  • Filet panierowany z ziemniakami i brokułem z masłem i czarnuszką –  47 zł
  • Pierś z kaczki z sosem porzeczkowym z kluseczkami i konfiturą z czerwonej cebuli – 64 zł

DANIA Z WIEPRZOWINY:

  • Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną –  49 zł
  • Peklowana golonka wieprzowa z musztardą i chrzanem – 14zł / 100g.
  • Szlacheckie placki ziemniaczane przekładane soczystą polędwiczką polane sosem z grzybów leśnych – 62 zł
  • Żeberka z pieca z pieczonym ziemniakiem i sałatką z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli – 64 zł
  • Polędwiczka nadziewana oscypkiem z sosem żurawinowym podana z zapiekanką a’la gratin i sałatką – 60 zł

DANIA Z WOŁOWINY:

  • Gulasz wołowy z plackami ziemniaczanymi – 54 zł
  • Stek z polędwicy w sosie pieprzowym z frytkami i sałatką – 92 zł
  • Zraz wołowy w sosie staropolskim z kluskami i surówką z czerwonej kapusty – 64 zł
  • Brizol – polędwica wołowa podawana z pieczonym ziemniakiem i grzybami z chrupiącą cebulką – 92 zł
  • Stek po Chłopsku – stek z polędwicy wołowej z plackami ziemniaczanymi, bryndzą, kapustą smażoną z miodem, borowikami i sosem jogurtowo – czosnkowym – 94 zł

DANIA Z RYB:

  • Pstrąg z grilla z ziarnami słonecznika – 14 zł/100g zł
  • Łosoś marynowany w jogurcie z pesto z suszonych pomidorów z zapiekanką a’la gratin i duszonym szpinakiem z czosnkiem i masłem  – 64 zł

ROZMAITOŚCI:

  • Pierogi ruskie – 34 zł
  • Pierogi z mięsem – 38 zł
  • Pierogi z kurkami i mozzarellą – 40 zł
  • Pierogi z owocami – 34 zł
  • Gołąbki w sosie pomidorowym – 39 zł
  • Bigos staropolski z pajdą chleba – 46 zł

SAŁATKI:

  • Sałatka z mozzarellą – 38 zł
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem – 42 zł 
  • Sałatka Cezar – 45 zł

DESERY:

  • Szarlotka na ciepło z lodami i sosem angielskim – 28 zł
  • Lody waniliowe z sosem malinowym i bezą – 24 zł
  • Sernik z białą czekoladą – 24 zł
  • Suflet czekoladowy z gałką lodów waniliowych – 26 zł

DODATKI:

  • Ziemniaki puree – 10 zł
  • Pieczony ziemniak z twarożkiem ziołowym – 14 zł
  • Frytki – 12 zł
  • Brokuły z czarnuszką – 14 zł
  • Kapusta zasmażana  – 14 zł
  • Zestaw surówek – 10 zł
  • Surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli –  10 zł
  • Pieczywo – 5 zł
  • Chrzan, musztarda, ketchup, majonez – 5 zł
  • Masło – 5 zł

PIWO Z BECZKI:

  • Żywiec 0,5 L. – 18 zł
  • Żywiec 0,3 L. – 16 zł
  • Żywiec biały 0,5 L – 20 zł
  • Żywiec biały  0,3 L – 18 zł
  • Piwo grzane 0,5 L – 20 zł

PIWO BUTELKOWE:

  • Heineken 0,3 L. – 16 
  • Desperados 0,4 L. – 20 zł
  • Paulener Weissbier 0,5 L – 21 zł
  • Żywiec 0,5 L – 18 zł
  • Żywiec porter 0,5 L – 20 zł
  • Żywiec bezalkoholowy 0,3 L – 15 zł
  • Warka Radler 0,5 L – 18 zł
  • Cydr 0,3 L – 18 zł

NAPOJE ZIMNE:

  • Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic Kinley – 12 zł
  • Soki Cappy: czarna porzeczka, pomarańcza, jabłko, grejpfrut, pomidor, multiwitamina – 12 zł
  • Fuze Tea: brzoskwiniowa, cytrynowa – 12 zł
  • Lemoniada – 19 zł
  • Woda gazowana (0,33 L) – 10 zł
  • Woda niegazowana (0,33 L) – 10 zł
  • Burn (0,25L)  – 16 zł
  • Karafka wody 1L – 22 zł

NAPOJE GORĄCE:

  • Herbata – 15 zł
  • Cappuccino – 17 zł
  • Kawa czarna – 13 zł
  • Kawa z mlekiem – 15 zł
  • Irish coffee – 26 zł
  • Kaffe Latte – 17 zł
  • Espresso – 10 zł
  • Dodatkowe espresso – 7 zł
 

 

flaga_pl
flaga_en