• banner

Menu

PRZYSTAWKI:

  • Śledź po krakowsku z marynowaną papryką, ogórkiem kwaszonym i talarkami cebuli – 13 zł
  • Tartinki szpinakowe pod pierzynką z mozzarelli – 15 zł
  • Tatar wołowy w trzech gniazdach z jajkiem przepiórczym – 25 zł
  • Oscypek grillowany z żurawiną i chrzanem – 16 zł
  • Mus z łososia na kremie śmietankowo – szczypiorkowym z chrupiącymi ziołowymi tostami – 25 zł
  • Grzyby leśne podawane w śmietanie z rozmarynem – 15 zł

SAŁATKI:

  • Talarki mozzarelli przekładane pomidorami z bazyliowym Pesto – 16 zł
  • Sałatka grecka – 18 zł
  • Sałatka z polędwicą wołową – 25 zł
  • Cezar z grillowanym kurczakiem w sosie anchois – 21 zł
  • Sałatka z wędzonym łososiem – 23 zł
  • Sałatka z polędwiczką wieprzową – 22 zł

ZUPY:

  • Rosół z makaronem – 8 zł
  • Barszcz czerwony – 6 zł
  • Barszcz czerwony z uszkami – 10 zł
  • Barszcz czerwony z krokietem – 10 zł
  • Zupa lub krem dnia – 7 zł / 9zł
  • Staropolski żur na wędzące z kiełbaską i jajkiem – 10 zł
  • Krem borowikowy w czarce chlebowej – 16 zł

DANIA Z DROBIU:

  • Filet z grilla z sosem czosnkowym – 15 zł
  • Roladki drobiowe nadziewane serkiem, owijane plastrami boczku na sosie pieczarkowym – 22 zł
  • Kotlet de Volaille – 16 zł
  • Filet z kaczki marynowany w wiśniach i korze cynamonu na lekkim sosie wiśniowo – winnym –  35 zł
  • Filet z grilla na sosie śmietanowym z kolorowym pieprzem – 20 zł
  • Filet panierowany – 15 zł
  • Wsiorma drobiowa – grillowane kawałki kurczaka i warzyw – 16 zł
  • Kurczak pieczony w sosie morelowym – 20 zł

DANIA Z WIEPRZOWINY:

  • Kotlet schabowy – 15 zł
  • Schab nadziewany śliwkami – 23 zł
  • Schab z grilla z cebulką – 15 zł
  • Golonko peklowane w jarzynach – 7 zł / 100g.
  • Szlacheckie placki ziemniaczane przekładane soczystą polędwiczką polane sosem z grzybów leśnych – 28 zł
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z palonego czosnku – 23 zł
  • Żeberka duszone z kapustą zasmażaną – 32 zł
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie koniakowo – pieprzowym – 24 zł
  • Polędwiczka nadziewana oscypkiem z sosem żurawinowym – 24 zł
  • Schab faszerowany szpinakiem na sosie serowym – 23 zł

DANIA Z WOŁOWINY:

  • Beef Strogonoff – 20 zł
  • Gulasz wołowy z plackami ziemniaczanymi – 22 zł
  • Stek z polędwicy w sosie z zielonego pieprzu – 53 zł
  • Gotowana sztuka wołowa z sosem chrzanowym – 23 zł
  • Polędwica po zbójnicku owinięta plastrami boczku na sosie rokpol – 54 zł
  • Rostbef marynowany w winie w sosie z czarnej porzeczki –32 zł
  • Zrazy wołowe na sosie staropolskim – 36 zł
  • Polędwica wołowa w sosie z borowikami – 55 zł

DANIA Z RYB:

  • Pstrąg z grilla z ziarnami słonecznika – 7 zł / 100g.
  • Sola gotowana na parze ze szparagami w sosie winno – maślanym – 24 zł
  • Łosoś z grilla na szpinakowej wyspie  – 29 zł

SPECJALNOŚĆ SZEFA KUCHNI:

  • Comber z królika z kaszą jęczmienną i buraczkami zasmażanymi – 52 zł
  • Pieczeń z dzika z kluskami kładzionymi i kapustą zasmażaną – 68 zł
  • Cielęcina duszona w sosie rozmarynowym z kluseczkami i sałatką farmerską – 48 zł

ROZMAITOŚCI:

  • Pierogi ruskie – 15 zł
  • Pierogi z mięsem – 15 zł
  • Pierogi z kapustą i grzybami – 15 zł
  • Pierogi owocowe – 15 zł
  • Gołąbki w sosie pomidorowym – 17 zł
  • Bigos staropolski z pajdą chleba – 22 zł
  • Naleśniki ze szpinakiem pod pierzynką z mozzarelli – 16 zł
  • Kiełbaski z grilla z cebulką i talarkami ziemniaczanymi – 16 zł

DESERY:

  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną – 12 zł
  • Puchar lodowy z owocami – 11 zł
  • Sernik wiedeński – 12 zł
  • Sorbet owocowy – 10 zł

DODATKI:

  • Ziemniaki puree – 5 zł
  • Pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym – 6 zł
  • Ziemniaki podsmażane – 5 zł
  • Frytki – 5 zł
  • Szpinak – 6 zł
  • Smalec na wędzonce – 6 zł
  • Ryż – 5 zł
  • Kasza  – 5 zł
  • Kapusta zasmażana  – 6 zł
  • Buraczki zasmażane – 6 zł
  • Zestaw surówek – 5 zł
  • Warzywa gotowane – 6 zł
  • Mizeria – 6 zł
  • Ogórki kwaszone – 6 zł
  • Pieczywo – 2,5 zł
  • Chrzan, musztarda, ketchup, majonez, masło – 2,5 zł

PIWO Z BECZKI:

  • Żywiec 0,5 L. – 9 zł
  • Żywiec 0,3 L. – 7,5 zł
  • Warka Strong 0,5 L –
  • Warka Strong 0,3 L – 7,5 zł
  • Piwo grzane 0,5 L – 10 zł
  • Piwo grzane 0,3 L – 8,5 zł

PIWO BUTELKOWE:

  • Haineken 0,3 L. –
  • Desperados 0,4 L. – 11 zł
  • Paulener Weissbier 0,5 L – 11 zł
  • Żywiec 0,5 L – 10 zł
  • Żywiec porter 0,5 L – 10 zł
  • Żywiec bezalkoholowy 0,3 L – 8 zł
  • Warka Radler 0,5 L – 10 zł

CYDR:

  • Meli Melum 275 ml – 10 zł

NAPOJE ZIMNE:

  • Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic Kinley – 6 zł
  • Soki Cappy: czarna porzeczka, pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy, ananasowy – 6 zł
  • Herbata mrożona: brzoskwiniowa, cytrynowa – 7 zł
  • Woda Kropla Beskidu – 5 zł
  • Shake wanilia – 12 zł
  • Czekolada mrożona z lodami – 13 zł
  • Kawa mrożona z lodami – 13 zł
  • Red bull – 10 zł

NAPOJE GORĄCE:

  • Herbata – 7 zł
  • Dzbanek herbaty – 9 zł
  • Cappuccino – 8,5 zł
  • Kaffe Creme – 7 zł
  • Kaffe Latte Macchiato – 10 zł
  • Kaffe Latte – 9 zł
  • Espresso – 6,5 zł
  • Cappuccino Con – Panna – 9 zł
  • Czekolada na gorąco – 12 zł
flaga_pl
flaga_en
flaga_de